donderdag 28 juli 2011

Vakantie 3 De Zeehonden ExcursieWoensdagmiddag 27-07-2011 was het voor collega Gerrit en Stormblast1953 dan om 13.00 uur eindelijk zo ver!!
De lang verwachtte Zeehonden excursie naar de Engelsmanplaat met het bedrijf Water Events uit Lauwersoog begon!!

Eerst maakten we na inscheping van ruim 140 gasten een tochtje (met uitleg) door de haven van Lauwersoog, maar na een kwartiertje voeren we de Waddenzee op voor een 3 uur durende tocht die ons via allerlei omwegen ( voor de stuwsluizen en Schiermonnikoog langs) naar de Engelsmanplaat in de Noordzee zou brengen.

Daar aangekomen werd ons verzocht absolute stilte te betrachten (iets wat voor sommige mensen teveel gevraagd bleek!!)want we zouden een weergaloos schouwspel gaan zien.
Dat bleek zo te zijn want Gerrit en ik hebben nog nooit zoveel zeehonden bij elkaar zien liggen, spelen, zwemmen en luieren. Wij waren er tenminste WEL stil van!!
Soms waren er groepen van wel 60 beesten te zien!!
Het schip (de Silverwind) voer ons uiterst langzaam op een afstand van 30/40 meter (en soms nog minder) tussen de zeehonden door die op de drooggevallen banken lagen.

Het was jammer dat na geruime tijd toch de terugweg aanvaard moest worden.
Na weer allerlei omzwervingen op de inmiddels door de opkomende vloed vollopende Waddenzee, bereikten we om iets na 16.00 uur de haven van Lauwersoog weer.

Gerrit en ik kwamen onafhankelijk van elkaar tot dezelfde conclusie, Het was een werkelijk schitterend middag geweest (iedereen blijkt toch te krijgen wat hen toekomt want we hadden ''uitgelezen prachtig'' weer), we vinden dat we dagelijks veel mensen ontmoeten die dit eens mee zou moeten maken. We bedoelen ''dat je je klein voelt worden als je in zo'n ongerepte schoonheid der natuur verkeerd''. Wij waren even NIET belangrijk!!
Stilte, Rust, Ruimte, Overvloed, Schoonheid en gewoon GENIETEN!!!

Ik maakte veel foto's.
Wie het leuk vindt om te kijken moet dat zeker doen.

Klik 2x op de foto voor een fraaie vergroting!!

Zie alle foto's die ik deze middag maakte op onze excursie in een dia show (slide show)

1 opmerking:

  1. So, great! You did get to see seals and lots of them. Looks like pretty nice weather as well. Great shots, again.

    BeantwoordenVerwijderen