maandag 25 juli 2011

Tour Winnaar Cadel Evans komt in Surhuisterveen


Tourwinnaar Cadel Evans start in Profronde Surhuisterveen

Tour de France winnaar Cadel Evans start dinsdag 2 augustus a.s. in de 30e Profronde van Surhuisterveen. Het is voor de eerste keer dat de ‘Aussie’ zijn opwachting maakt in het Feanster wielerspektakel. Na de Fransman Laurent Fignon (in ’83 en ’84), de Italiaan Marco Pantani ( in ’98) en de Spanjaard Alberto Contador (in ’07 en ’09) is de AustraliĆ«r de vierde renner die zijn ´maillot jaune´ toont aan de duizenden toeschouwers. “Wij zijn trots dat het gelukt is om de Tour winnaar naar Surhuisterveen te halen. Het bijzondere is dat Surhuisterveen het enige na-Tour criterium in Nederland is waar Evans aan het vertrek staat,” vertelt Andries Nieuwenhuis namens de organisatie.

De beste Nederlander in het algemeen klassement, de jonge Limburger Rob Ruygh (Vacansoleil) uit Sibbe, staat eveneens aan de start samen met zijn teamgenoten Jonny Hoogerland en Lieuwe Westra. Rabobank wordt vertegenwoordigd door Pieter Weening en Bauke Mollema.

"De komende dagen hopen we ook de rest van het deelnemersveld rond te krijgen," meldt Nieuwenhuis.

De Tour renners worden vanaf half zeven voorgesteld en gehuldigd op het podium aan de voet van de Feanster Toer. De start is om 19.00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten