vrijdag 8 juli 2011

De Dag van de Garnaal


Dag van de Garnaal op Lauwersoog

Tijdens De Dag van de Garnaal, die op zaterdag 9 juli op het haventerrein en in de visafslag wordt gehouden, zullen zes shantykoren gezamenlijk optreden. Dit wordt het grootste zeemanskoor dat ooit in Noord-Nederland heeft opgetreden. Het koor is een van de toppers die de organiserende Stichting Promotie Lauwersoog naar Lauwersoog heeft gehaald.

De Dag van de Garnaal is met dertigduizend bezoekers een topattractie in Noord Nederland. Dit jaar is gekozen voor het thema ‘Alles wat uit de zee komt’. Voor menig bezoeker zal het een verrassing zijn wat die Zee allemaal heeft te bieden. Om het dagthema te onderstrepen worden op een vistafel liefst honderd verschillende soorten vis uitgestald. Verder zijn er tientallen nautische activiteiten.

Aan de meeste kan gratis worden deelgenomen. Zo kunnen er rondvaarten door de haven en over de Waddenzee worden gemaakt met de voormalige reddingboten ‘Suzanna’ en de ‘Dr. Ir S.L. Louwes’. Eveneens zijn er rondvaarten met garnalenkotters. Zeelucht maakt hongerig. Fijnproevers kunnen op de Dag van de Garnaal dan ook te kust en te keur. Zo zijn er diverse garnalen- en mosselproeverijen. Wie liever een gerookte harder, paling of forel wil wordt eveneens op zijn wenken bediend.

Naast vele nautische activiteiten en visspecialiteiten zijn er demonstraties van oude ambachten. Er is volop live-muziek, terwijl voor de jeugd eveneens het nodige is te beleven. Defensie, actief op het naburig oefenterrein, presenteert zich tijdens de Dag van de Garnaal ook. Zo staan er tanks en er een klimwand voor de liefhebbers. De hele dag zijn er demonstraties en optredens. Alsof de Dag van de Garnaal op zich niet voldoende smakelijk en gezond vertier biedt wordt op het haventerrein ook nog een grote braderie gehouden. Gezelligheid alom dus.

De dag van Garnaal wordt gehouden op zaterdag 9 juli
van 10.00 - 17.00 uur en de toegang is gratis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten