dinsdag 16 maart 2010

Het Dagblad Gaat Vernieuwen (zeggen ze zelf)


Ja, het gaat gebeuren!! Er gaat iets te voorschijn getoverd worden!!

Per 1 april (ja, je zou bijna denken dat het een grap betreft) gaat het Dagblad van het Noorden, doordeweeks, uitgegeven worden op tabloidformaat.
De krant moet ''kost wat kost'' schijnbaar vernieuwen, verjongen en een hippe en moderne uitstaling krijgen. Het zij zo.

Personele wisselingen komen er ook per 1 april 2010!!
Stefan Nieuwenhuis verdwijnt als columnist. Nieuwkomers zijn Marjan Feith, Marga Kool en Jean Pierre Rawie, zoals we kunnen lezen op het weblog ''Woest en Ledig'' (lees maar even mee!!)

DvhN strikt Jean Pierre Rawie en Marga Kool

Dagblad van het Noorden, de grootste krant van Noord-Nederland, verschijnt met ingang van 1 april doordeweeks op tabloidformaat. Een grote ingreep die veel verandering te weeg brengt, voor lezers en medewerkers. Vandaag is bekendgemaakt welke met columnisten de krant in zee gaat.

Verrassing is het aantrekken van Jean Pierre Rawie als columnist. De man die langzamer schrijft dan God kan uitstaan, gaat op zaterdagen bijdragen leveren aan de nieuwe bijlage Uit & Thuis. Rawie doet dat in combinatie met Driek van Wissen onder de titel 'Ongerief & Ergenissen'. Van Wissen is reeds aan Dagblad van het Noorden verbonden middels zijn actuele gedichten.

Andere nieuwe naam is die van Marga Kool, grand dame van de Drentse letteren en tevens dijkgraaf van waterschap Reest & Wieden. Kool zal, eveneens in de zaterdagkrant, haar licht laten schijnen over landelijke en noordelijke actualiteit. Politiek, bestuurlijk, maatschappelijke, cultureel en economisch.

Ook nieuw zijn Stevo Akkerman en Marjan Feith. De volgende columnisten zijn reeds verbonden aan Dagblad van het Noorden, maar verhuizen van plek of krijgen andere ruimte tot de beschikking: Jan Wierenga, Daniël Lohues, Maaike Borst, Jaap Kiers, Henk Mulder, René Diekstra en Wouter Klootwijk.

Allemaal leuke en aardig, maar als ik de mensen, die nieuw gepresenteerd worden, ''bekijk'' kan ik toch niet zeggen dat deze ''nieuwen'', een vernieuwende, verjongende, moderne of hippe uitstraling hebben.

Breng de krant met jongeren naar de jongeren, is mijn mening.
Laat generaties samenwerken en van elkaar iets opsteken!

Kom op Dagblad van het Noorden, je hebt hopelijk nog een lange weg te gaan ...........,maar je moet nog heel veel leren !!!!

Afzender
Een eenvoudige lezer.

1 opmerking:

  1. De Volkskrant gaat ook over op tabloidformaat, ook per eind maart. Daar wordt het uitgelegd als een noodzakelijke stap, omdat hun drukker stopt. Andere drukkerijen schijnen alleen nog op tabloidformaat te drukken. Wellicht is dat bij het DvhN ook het geval?

    BeantwoordenVerwijderen