maandag 16 november 2009

Winterse Middagen Warm Aanbevolen
Winterse Middagen Warm Aanbevolen is de naam van een nieuwe serie zondagmiddag bijeenkomsten in de Centrale Bibliotheek Groningen. De middagen worden gevuld met gesprekken met gerenomeerde schrijvers. De uitgenodigde schrijvers worden op een kundige manier aan de tand gevoeld, gesteeld en ''doorgezaagd'' door interviewer, dichter, literatuur docent, schrijver en levenskunstenaar Coen Peppelenbos (Coen word ook wel gezien als DE literatuur paus van Groningen en wijde omgeving!!)

Voor de pauze mocht het in redelijk grote getale aanwezige publiek, schrijver en columnist Peter Middendorp begroeten. Peter bekend van boeken als ''Lange Poten'' en het recentelijk verschenen ''De Lachende Derde'' vertelde zeer onderhoudend en met veel ''schwung'' over zijn belevenissen in de buurt van onze regering en met premier Balkenende in het bijzonder. Na de pauze werd Rascha Peper, de schrijfster van o.a ''Zwartwaterkoorts'' gepresenteerd aan het publiek. Helaas kon ik dit niet ''meekrijgen'' door verplichten elders.

Wel zag ik nog het ''intermezzo optreden'' van R.U.G. huisdichter Sacha Landkroon, tussen de beide schrijvers blokken, in het volle programma.
Aan de hand van door hem meegebrachte boeken die hij gelezen heeft ontspon zich een zeer aangenaam gesprek met interviewer van dienst Coen Peppelenbos.
Sacha wist veel luisteraars te animeren boeken van zijn keuze te gaan lezen.
Een leuk gezicht was het, een man van in de 70, na Sacha's optreden enthousiast met een stapel zo juist gescoorde boeken uit de bibliotheek te zien komen. ''Ik heb ze direct gepakt om te gaan lezen '' sprak hij triomfantelijk.

Het was weer een zeer aan te bevelen middag geworden bedachten we, toen we huiswaarts reden.

Ik maakte nog een paar foto's van Coen Peppelenbos en Peter Middendorp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten