maandag 9 november 2009

Ewout Bessebal Reportage 20Ewout Bessebal, onze razende en sneller dan zijn eigen schaduw lopende stadsvriend, kwam weer eens hevig transpirerend bij mij langs om mij het volgende verhaal te vertellen. ''Nou moet je eens horen'', begon hij zijn betoog, bij de Visserbrug in de stad Groningen staat een verklikker te posten!. Hij staat net over de brug naast de glasbak aan de stadskant. Hij draagt een blauwe jas en een blauwe muts en hij staat alleen maar in voorbij rijdende auto's te loeren.

Als hij ziet dat een bestuurder aan het bellen is of als iemand geen gordel draagt dan fluistert hij iets in een microfoontje op zijn linkerschouder. Ewout stond even bij te komen van de verontwaardiging maar ging verder met het volgende. Verderop aan de Noorderhaven, dus om de bocht staan mannen in fel gele jassen, die verklikte mensen aan de kant laten komen door voor de auto te springen, om ze dan een bekeuring te geven.

Natuurlijk moet iedereen zich aan de regels houden, ging Ewout verder, maar waarom moet het op zo'n gluiperige manier gebeuren. Zet gewoon een geuniformeerde agent bij de brug, dan helpt dat ook best wel om deze CRIMINALITEIT tegen te gaan.

Maar ik heb een foto gemaakt zei Ewout en weg rende hij alweer naar.......ja, naar waar eigenlijk. Ach, we horen hem eerdaags wel weer!!!

3 opmerkingen:

  1. Die Bessebal is nogal eens bij openstaande bruggen te vinden, naar het schijnt. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maar er is toch een wegsleepregeling? Even de politie bellen dat die man daar hinderlijk staat te wezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat die niet bij het stoplicht gaat staan..

    BeantwoordenVerwijderen