woensdag 27 februari 2013

De Oplossing van het Raadsel van Gisteren


Een boer is aan het reizen samen met zijn wolf, schaap en een pak hagelslag wanneer hij aankomt bij een rivier. Hij wil de rivier graag oversteken maar hier heeft hij een bootje voor nodig. Na enig zoeken aan de waterkant vindt hij een bootje. Een probleem!! Dit bootje is te klein om met zijn allen in een keer over te steken. De boer kan maximaal een ding meenemen, dus of de wolf of het pak hagelslag of het schaap.
En er is nog een probleem! De wolf eet het schaap op als hij ze alleen achterlaat. En het schaap eet de hagelslag op als hij er niet bij is.

Hoe komt de boer aan de overkant met zijn dieren en de hagelslag zonder dat er iets opgegeten wordt??

Hier is de oplossing:

De boer neemt eerst het schaap mee naar de overkant, hij zet deze daar neer en vaart terug. Dan neemt hij de wolf mee,zet deze op de kant en neemt het schaap weer mee terug. Als hij weer bij de kant is zet hij het schaap weer neer en neemt de hagelslag mee. Als laatste haalt hij het schaap weer op.

Jullie oplossingen vallen mij verschrikkelijk tegen alleen Mart Iriks uit het wonderschone brabantse Steenbergen vertelde precies hoe het moest. Mart hulde, hierbij een eervolle vermelding op het weblog van Stormblast1953. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten