donderdag 5 november 2009

Bao Trieu Feestweek 1
De feestweek ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan van Sportschool ''Bao Trieu Blijd'' in Groningen is in volle gang. Vanavond vond de inzegening van een nieuwe ''Leeuwedansleeuw'' plaats in de sportschool aan de Spicastraat in Groningen.

De inzegening van een nieuwe Leeuw dient te gebeuren door een bekend persoon.
Vanavond had de nieuwe burgemeester van Groningen, Peter Rehwinkel, de eer deze taak op zich te nemen. Voorgangers van hem waren o.a. Koningin Beatrix en burgemeester Jaques Wallage. Rehwinkel dus, die er ondanks zijn vervelend uitziende schouderblessure, zeer veel zin in leek te hebben.

Het programma bestond verder uit demonstraties, een speciaal gast optreden van ''Meester'' verhalen verteller Guillaume Pool en een optreden van, Rijksuniversiteits Groningen huisdichter 2009-2010, Sacha Landkroon.
Sacha presenteerde een speciaal op de sportschool goeroe, Earl Blijd, geschreven gedicht. Veel toehoorders raakten ietwat ontroerd van de prachtige woorden melange. Bravo, zo hoort het ook aan te komen, voor deze man die alles voor de sportschool en de wijkjeugd doet.
Morgenavond weer iets speciaals!! Debaterende K-1 vechters en hun trainers in de boksring. Ernesto Hoost, Sem Schilt, en Dave Jonkers live, met wederom dichter Sacha Landkroon in de sportschool. Handtekeningen?? , geen probleem, dus grijp je kans.
Misschien scoor je wel de handtekening van de man die in Japan op 5 december voor de vierde keer ''Wereldkampioen K-1'' kan/zal worden. Komt allen!!!

2 opmerkingen: