zaterdag 11 februari 2017

DE TOP DRIE VAN DECEMBER Weer en recensie!!!

De Top Drie van December


2) Terra Incognita van Sacha Landkroon

Sacha Landkroon (1984) wordt door zijn uitgever een poëtische ontdekkingsreiziger genoemd en in zijn debuutbundel doet hij onderzoek naar de grenzen van zijn eigen wereldbeeld. Landkroon neemt een reis door zijn eigen ontwikkeling van kind tot volwassen individu:
“Het ene moment is daar de machteloosheid, dan weer staat de rol van het toeval of de diepe liefde voor afkomst en familiewaarden centraal. In Terra Incognita reizen we van een sneeuwlandschap waarin je het verschil niet meer kunt zien tussen lucht en horizon, naar een overweldigend groene jungle rond de evenaar. Daar zit de hoofdpersoon verstrikt tussen lianen op bevrijding te wachten. We eindigen in een nieuw land in het zuiden, waar alles in principe al aanwezig is, en je alleen je gewenste bestaan nog vorm moet geven. Het nieuwe land is alleen beschikbaar voor wie bereid is het te ontginnen”.
Het verdwalen van het individu is een belangrijk thema is zijn bundel. In een interview vertelt Landkroon dat hij een fascinatie heeft voor mensen die een beetje van het pad afraken. Hij vindt dus inspiratie in personages waar het slecht mee gaat. De bundel fascineert door de vermenging van persoonlijke ervaringen van de schrijver met een poging om deze situaties naar andere tijden en ruimtes te trekken, zodat het universele gevoelens worden. Een voorbeeld is het levensverhaal van Christoffel Columbus die wordt vermengt met het persoonlijke leven van Landkroon. Beide levensverhalen treffen elkaar in de vraag naar loyaliteit.
Terra Incognita verschijnt 10 december in de boekhandels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten