maandag 14 november 2016

RTV Noord en Baxbier

Je kijkt naar RTV Noord met hun nieuwsprogramma en dan zie je ineens iets heel bekends.
Het item over '' De Graan Republiek'' speelde zich af bij onze buren blijkt nu!! Er werd gekookt en gebakken en vooral veel bier gezopen door een 150 tal mensen, natuurlijk was en veel luidruchtige muziek en een vooral rode verlichting. Deze opgeklopte ''Let's Gro meute'' zorgde ervoor dat wij bewoners onze auto's niet kwijt konden, wandelen langs de Proeflokalen ging ook niet erg fijn door de fietsen die overal stonden. Oh wat zijn wij de Gemeente Groningen dankbaar voor de toestemming die ''de Baxzooi'' kreeg met allerlei vergunningen waar wij niets van wisten (of misschien niets van mochten weten??)
Er schijnt ook nog een probleem geweest te zijn in het brouwerijtje want de buurt is ook nog eens van vrijdagavond tot Zondagavond getracteerd op een zwaar brommend aggregaat voor het bedrijfje.
Als je dan fatsoenlijk vraagt waarom dat ding daar staat krijg je als antwoord ''Er zijn problemen in de brouwerij'' en daar kan je het dan weer mee doen.
Natuurlijk is de politie weer eens een keertje ingeschakeld, en die komen dan ook wel maar het brouwerszooitje schijnt toch echt anders aangepakt te willen worden.
Nogmaals wiens onzalige idee het is geweest deze KROEG, want iets anders is het echt niet, naar de Friesestraatweg te halen, vragen wij ons hier echt allemaal af.

Als je nou denkt wat een gezeur, stel jezelf dan eens de vraag ''Zou ik na jaren rustig wonen een KROEG naast mijn huis willen krijgen"
Maar er gloort hoop, want er schijnen drank controles gepland te staan aan het eind van de avond!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten