woensdag 23 november 2016

Klouk en Twij deuntjes veur ain cent blijven bestaan

Het tv-programma 'Klouk' blijft bestaan. Ook de populaire presentator Henk Scholte is in 2017 te horen op Radio Noord met zijn programma 'Twij Deuntjes veur ain Cent'. Aanvankelijk zouden 'Klouk' en 'Twij Deuntjes' verdwijnen als gevolg van de bezuinigingen. Maar de leiding van de omroep heeft een manier gevonden om de programma's te behouden.
Zo wordt Klouk niet meer het hele jaar uitgezonden, maar alleen in kortere periodes. Henk Scholte krijgt een prominente plek in de weekendprogrammering.

Efficiƫnter opnemen
Erik Hulsegge, geestelijk vader van 'Klouk' is blij dat 'zijn' programma kan blijven bestaan: 'Dit is geweldig goed nieuws. Volgens mij vind ik dat niet alleen, maar met mij vele Groningers'. Het programma kan blijven bestaan doordat het op een andere, efficiƫntere manier wordt opgenomen.

Nieuwe kansen
Presentator Henk Scholte is ook blij: 'Dit is fantastisch nieuws! Het is dan wel een ander moment, maar dat biedt weer nieuwe kansen. Maar, verzekert Scholte, de basis, dat waar het altijd om ging, blijft hetzelfde'.

Trots
Hoofdredacteur Mischa van den Berg van RTV Noord is zeer tevreden: 'Alle programmamakers hebben op een geweldigde manier meegedacht hoe we van de nood, de bezuiningen, een deugd kunnen maken. Ik ben er trots op dat mensen met zulke oplossingen kunnen komen'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten