zaterdag 12 december 2015

Zuver Scheerwol weer op de eerste plaats!!

De Noord 9 van zaterdag 12 december


Surf naar www.rtvnoord.nl/noord9 voor de meest recente Noord 9 die elke zaterdag in het radioprogramma Café Martini bekend wordt gemaakt.

1. Zuver Scheerwol - t Kin mie vandoag niks meer schelen
Zuver Scheerwol is een samenwerking van Sijtse Scheeringa en Fries Wolma. Beide mannen leveren een deel van hun achternaam voor de naam van de band. Al ruim voor het onstaan van Zuver Scheerwol werken Sijtse en Fries samen; bijvoorbeeld bij het maken van Sijtses album 'Swingend deur de nacht' in 1999. In 2011 omringen de twee rockers zich met meer muzikanten en Zuver Scheerwol is geboren. Na 'Ik rok en ik roll', 'Piene in mien haart' en 'Trammelaant op t pladdelaand' is deze single de vierde Noord 9-hit voor Zuver Scheerwol. Alle liedjes zijn terug te vinden op het album 'Doalders' dat in november 2015 verscheen. Beluister het liedje van Zuver Scheerwol op Soundcloud.

2. De Troebadoers - In de nacht
Op 1 oktober is het langverwachte debuutalbum van De Troebadoers verschenen. Jan Henk de Groot, Edwin Jongedijk en Alex Vissering hebben de afgelopen maanden aan een album met twaalf liedjes gewerkt. Bij Radio Noord hoor je regelmatig tracks van het album, waaronder de single 'In de nacht'. Het is de opvolger van het succesvolle 'Riekdom', waarmee de Troebadoers in 2014 de Top 10 van Alle 50 Goud binnenkwamen. Sinds oktober trekt het trio met de tweede theatertour langs zalen en theaters. Bekijk de clip van 'In de nacht' op YouTube.

3. Harry Niehof - Bie t wotter
Nieuwe single van het album 'Twijduustern' dat op in juni 2014 is verschenen. Een dag voor de presentatie is Harry Niehof langs elf dorpen in de provincie gegaan. In elk dorp speelt hij een nummer van zijn nieuwe cd. Harry Niehof is al decennia actief in de Groninger muziekwereld. In 2003 ruilt hij het Engels in voor het Gronings. Sindsdien maakt hij vijf Groningstalige cd's, waarvan één met Los Bomberos samen. Bekijk de clip van 'Bie t wotter' via YouTube. Bekijk de clip van Harry Niehof op YouTube.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten