zaterdag 22 maart 2014

Prachtig weer, dus een prachtige tocht door een prachtig deel van ons land

Gisteren (donderdag 20-03-2014) startten wij in Groningen om naar Bunde in Duitsland te gaan voor boodschappen en benzine. De terugtocht voerde ons via Drieborg en allerlei schitterende polders naar ''Het Ambonezenbosje'' en het daarbij geplaatste monument. Wij zijn al jaren aan het zoeken naar deze plek in de Carel Coenraadpolderpolder, nooit konden we het, ondanks Hanneke's verwoede zoektochten op internet) vinden. tot dat ik vandaag een man aansprak die in een totaal stille en verlaten wereld ons de weg wees naar ''de plek''. Ik kan niet anders zeggen dan dat het zeer indrukwekkend is als je bedenkt wat zich daar heeft afgespeeld (Google eens naar Ambonezenbosje!! en je kan het niet geloven!!)


Hierna vervolgeden we onze tocht via meerdere polders naar De Punt van Reide, dit is het noordelijkste puntje aan de boorden van de Dollard. Het is een vogelgebied bij uitstek en zeehonden zijn er meer wel als niet te zien, behalve vanmiddag hahaah, het was hoogwater en de zeehonden laten zich dan niet zien hahah!!
Via Termunten kwamen we in Delfzijl terecht waar we snel het Eemshotel met een bezoekje vereerden om van het uitzicht over de Wadden  te genieten.
Vervolgens via Appingedam, Ten Boer enz enz weer terug naar ons huis in Groningen stad.
Het was een totaal andere dagbesteding als eergisteren, toen ik met collega's een stembureau bemensde
Gelukkig klopte onze telling aan het eind van de dag supersnel en konden we daardoor om 23.00 uur al de deuren achter ons dichttrekken.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten