vrijdag 5 juli 2013

Ewout Bessebal Reportage 27

Ewout Bessebal, onze razende en sneller dan zijn eigen schaduw lopende stadsvriend, kwam weer eens hevig transpirerend bij mij langs om mij het volgende verhaal te vertellen. Ewout Bessebal is woedend als hij bij mij binnen komt stormen op mijn vraag wat er aan de hand is zegt hij;

Luister goed, ik was vanmiddag even in de binnenstad van Groningen op bezoek bij ''De Goudspecialist'' in de Gelkingestraat, mijn stalen horlogeband was geknapt en dan laat ik hem daar even maken, een klusje van 2 minuten wat me dan 2 euro kost!! De altijd ontzettend vriendelijke ''winkelman'' had ditmaal echter even geen tijd want er stonden nog 6 mensen in de winkel op hun beurt te wachten.
Toen hij mij zag staan, zei Ewout steeds kwader wordend, zei de man dat ik misschien beter even naar zijn collega aan de overzijde van de winkel in het Hoogstraatje kon gaan.
Sympathiek gebaar dacht ik nog zei Ewout!!
Ik dus naar Kronos  in het Hoogstraatje, waar ik de man in de winkel vroeg mijn horlogeband van een nieuw ''pinnetje'' te voorzien. Het was geen probleem, maar de prijs die hij daar naderhand voor rekende was voor Ewout wel een probleem. In plaats van de 2 euro bij De Goudspecialist moest Ewout hier bij Kronos 7,50 euro!!!!!!!!!!!!! betalen, Ewout zei het schandelijke bedrag betaald te hebben, want Ewout had dan eerst maar naar de prijs moeten vragen zei hij!!

Ewout zei voordat hij weer bij me wegrende ''NOOIT MEER BIJ KRONOS IN HET HOOGSTRAATJE TE KOMEN, WANT HIJ WILDE NOOIT MEER BESODEMIETERD WORDEN''

En weg was Ewout alweer!!
Ik heb er eens goed over na gedacht maar Ewout heeft wel een punt door te zeggen ''Ik kom daar nooit meer!!''

Geen opmerkingen:

Een reactie posten