donderdag 31 januari 2013

Stormblast1953 heeft verstand van het dichtwereldje in Groningen

Laat die Stormblast1953 a.k.a. Henk Landkroon nou toch meer verstand van de dichtwereld in Groningen hebben dan velen dachten!!
Op 19 december 2012 ( vorig jaar dus!!!) schreef ik het volgende blogje op mijn weblog, het leverde mij hoon en veel commentaar op. Lees de commentaren maar eens!!
IK BLIJK GEWOON GELIJK GEHAD TE HEBBEN MET MIJN UITLEG (het was niet eens een veronderstelling!!)
Lees het allemaal maar even mee!!


Geen enkele twijfel meer bij Stormblast1953!
Joost Oomen gaat de nieuwe stadsdichter worden voor de periode 2013-2015 in Groningen.
Enige weken terug voorspelde ik al dat hij het zou gaan worden, als Coen Peppelenbos het zou toestaan. Coen heeft inmiddels aangegeven niet mee te doen aan de verkiezing dus de weg is vrij voor Joost.
Bijna iedereen blij, zijn uitgever Anton Scheepstra, zijn student volgelingen, zijn ''geschreeuw'' liefhebbers, zijn ''kantoor poezie'' beluisteraars en een jury die het niet durft te wagen hem niet te verkiezen!!. Joost zet hem op en schreeuw die Grote Markt vol!!

Lees hier het bericht


Het College van B&W van gemeente Groningen heeft gisteren de jury benoemd die de nieuwe stadsdichter zal kiezen. De stadsdichter voor de periode 2013-2015 zal worden verkozen door: Evelien Hopma, Joep van Ruiten en Pauline Sparreboom.
Evelien Hopma is als secretaris verbonden aan de Stichting Literaire Activiteiten Groningen. Joep van Ruiten is redacteur kunst en cultuur bij Dagblad van het Noorden. Velen zullen hem kennen van zijn weblog Woest en ledig waarop hij met grote regelmaat de artikelen plaatst die hij voor het Dagblad schreef.
Pauline Sparreboom werd afgelopen zomer benoemd tot huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen en zal die functie tot augustus 2013 uitoefenen. Sparreboom volgde Jet Langerak op en is de veertiende huisdichter van de universiteit.
Kandidaten voor het stadsdichterschap kunnen zich tot vanavond (19 december) aanmelden op de website van de gemeente Groningen via een online e-mailformulier.
De nieuwe stadsdichter wordt verkozen op Gedichtendag, 31 januari 2013, tijdens de Slotmanifestatie van de Po√ęziemarathon in het Grand Theatre te Groningen.

In het wielrennen heet dit ''Hij werd in een zetel naar de finish gebracht''!
Joost succes, en over 2 jaar wegwezen uit Groningen om je vleugels echt uit te gaan slaan.

Ps met Ellen Deckwitz zat ik er naast als Dichter des Vaderlands, want er bleek nog iemand anders haar voor te moeten gaan. Ze gaat het nu helemaal niet meer worden want .........Joost he??

En tot slot nog even voor Karel ten Haaf met de finale tussen Ghita en Schilt had ik ook al gelijk, maar dat is flauw!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten