donderdag 7 januari 2010

Ja hoor, Daar Is'tie Alweer


Dezelfde show als vorig jaar, alleen 5 dagen verschil!!
Ja hoor, daar is hij alweer. De direkteur van rondvaartijsbrekerbedrijf Kool uit Groningen mocht vandaag,07-01-2010,( net als vorig jaar 12-01-2009 toen via stadszender OOG-Tv), via het Dagblad van het Noorden Groningen een charme offensief inzetten om zijn bootreserveringen, die met veel annuleringen te maken hadden,en die volgens zijn beweringen nog een maand last zouden houden van het afgekondigde vaarverbod in de groninger diepenring, een stimulans te geven. Het zou het Dagblad van stad en ommelaand sieren als zij ook bij andere beroepsvaarders langs gingen om een commentaar. Hierbij kunnen we denken aan tankschepen die de woonschepen in de binnenstad van brandstof voorzien,aan de beroepsbinnenvaart,aan andere rondvaartbedrijven (ja, die zijn er ook!!),aan de charterschepen die gebruik maken van groninger havens, aan mensen die het gewoon leuk vonden om in de winter met hun plezierjacht te varen enz.
Toch denk ik dat het winterweer ons veel geleerd heeft, want bij een volgende serieus aangekondigde strenge vorst periode zullen we met zijn allen nog eerder aan de bel moeten gaan trekken om een vaarverbod van kracht te laten worden. Maar ik denk dat ook rondvaartbedrijf Kool nu weet welke plaats het in zo'n vorstperiode zal moeten innemen. Eventjes zonder MORREN langs de ZIJLIJN.

Het zou dat zichzelf ''Dagblad van het Noorden'' noemende krantje, sieren voor zijn schaatsliefhebbende lezers eens lans te breken en het vaarverbod dat door een democratisch gekozen gemeentebestuur verordonneert is met gejuich te begroeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten