vrijdag 8 januari 2010

Aanval in de Binnenstad van Groningen

Foto's gemaakt en copyrighted by Stefan Duursma


Vanmiddag waren twee van mijn collega's S.D. en H.W. in de binnenstad van Groningen getuige van iets heel bijzonders (wij hebben het tenminste nog nooit gezien of meegemaakt!!)
De hele Zuiderhaven is bevroren en op het ijs heeft zich een grote groep meerkoetjes ''genesteld'', ineens word de rust heel wreed verstoord door een ( naar later bleek) redelijk grote buizerd. De groep ''spat uit een'' maar toch krijgt de buizerd er eentje te pakken, mijn collega's schrikken zich lam van de herrie en het ''gedoe''. Collega S.D. heeft de tegenwoordigheid van geest om zijn telefoon te pakken voor een foto. Wat schetst hun verbazing echter als ze zien wat er gebeurt wanneer de buizerd het meerkoetje vast heeft. Een groep kraaien begint de buizerd onverschrokken aan te vallen. De buizerd weet in eerste instantie de tegenaanval af te slaan, maar moet toch al snel het veld (ijs hahah) ruimen en gaat in een boom zitten. De kraaien rusten echter niet voordat de buizerd ook uit de boom verdreven is.
Eind conclusie, Buizerd weggejaagd door kraaien, Meerkoetje loopt weer rond, weliswaar met een ietwat gekwetst vleugeltje, en twee brugwachters hebben met de ''bek open'' staan kijken naar het tafereel en hebben er vanmiddag terecht nog veel over gesproken

P.s. Dat het een buizerd was, is bevestigd door Rommert van de site ''Vogels in Het Lauwersmeer''

Oja, als jullie de eerste foto vergroten, dan zie je dat de buizerd de meerkoet te pakken heeft

1 opmerking:

  1. Van een overbuurvrouw hoorde ik gisteren dat een etende merel in haar tuin door een torenvalk was gepakt en verslonden. Het zijn wrede tijden bij vogelhongersnood.

    BeantwoordenVerwijderen