zondag 6 december 2009

Sem Schilt


Wat een ongelofelijke kampioen is ''onze'' Sem Schilt toch.
Hij verbaasde 5 december in Yokohama vriend en vijand (mij niet, want ik WIST het, hij vertelde het mij immmers een paar weken geleden al !!)met een weergaloze overwinning van de K-1 finals in Japan.

De eerste partij was tegen Jerome le Banner uit Frankrijk, de vriendelijke Fransman werd in twee welgemikte trappen afgeserveerd.
De tweede partij van Sem (de halve finale dus al) ging tegen Remy Bonjasky uit Nederland. Remy is drievoudig K-1 wereldkampioen, dus absoluut geen ''kleintje'', Sem sloeg hem in de eerste ronde reeds na een paar minuten knock out.

In de andere poule verging het de zeer omstreden nummer 2 van vorig jaar,de voor Marokko uitkomende Badr Hari, net zo voorspoedig. Hij rekende makkelijk af met de Rus Ruslan Karaev en de Nederlander Alistair Overeem.

De droom finale Sem Schilt vs Badr Hari was een feit geworden.
Afgelopen zomer hebben beide heren tegenover elkaar gestaan in de Arena.
Badr Hari overrompelde Sem toen op een niet mis te verstane wijze en sloeg hem tot afgrijnzen van alle ''Sem fans'' knock out!
Even ter informatie Sem heeft de bijnaam ''Hightower'' (niet voor niets want hij is 2.12 lang en 113 kilo schoon aan het haakje!!)
Sem had deze confrontatie iets goed te maken voor zich zelf!! en niet te vergeten voor zijn onvolprezen trainer Dave Jonkers!!

De finale begon en Sem kreeg na 8 seconden een linkse voltreffer van Badr te verhapstukken.
Een knock down heet zo iets hahah! Sem overkwam het!!
Vanaf het moment dat Sem de hem toebedeelde ''8 tellen rust'' genoten had, leek er iets in Sem te zijn veranderd.

Badr moest overwonnen worden en het zou gebeuren ook!!
Kort samengevat werd Badr in de eerste ronde getrakteerd op een voltreffer ''midden op de kop'', die een knock down tot gevolg had, vrijwel direct na hervatting van de slag kreeg hij een knaller van een ''high kick'' tegen het hoofd met als gevolg weer een knock down (voor de tweede keer 8 tellen rust dus!
Ja, en toen werd het karweitje na de derde hervatting door Sem genadeloos afgemaakt met weer een directe.

Het enige wat wij kijkers nog zagen was een ''mond bit '' die door Badr werd uitgespuwd. Badr keek op dat moment vertwijfeld rond, en leek zich af te vragen of hij in Yokohama was of dat hij zich aan de Kagerplassen bevond.

Al met al een prachtig vechtsport evenement met een zeer terechte winnaar.
Sem en Dave van harte gefeliciteerd!!
Ik zal jullie snel persoonlijk de hand komen schudden, wij zien elkaar heel snel.

Alle partijen hier, klik op het gevecht van je keuze en bekijk het!!

1 opmerking: