donderdag 2 februari 2017

Een dagje eruit, een dagje CULTUUR!!

Vanochtend al vroeg naar Assen gegaan, om in het Drents Museum de expositie PEREDVIZHNIKI, russisch realisme rond Repin 1870-1900 te zien. Het was in een woord geweldig en overtrof wat ons betreft de expositie rond de beeldhouwer RODIN in het groninger museum. Wat een doeken en wat een realisme daar in Assen aan de muren van het schitterende museum!! We hebben genoten dat merken jullie wel!! Op de terug weg naar Groningen ook in Eelde nog even de Buitenplaats bezocht om daar kennis te nemen van het werk van de britse schilder Albert Moore. Ook erg mooi maar ja, het is geen Repin en zijn russische tijdgenoten!! De tuinen rond de Buitenplaats zijn trouwens ook niet mis!!
Tegelijk ook even geregeld dat vanaf komende maandag dichter Sacha Landkroon zijn gedichten bundel Terra Incognita ook in de Buitenplaats een opvallende verkoop plek krijgt!!

Het was een prachtige dag, op welke wij ook nog op de hoogte gehouden werden van het bezoek van Sacha Landkroon aan het duitse Lingen waar hij vanavond het concert van de Dropkick Murphy's bezoekt.
Vanaf hier de Buitenplaats in Eelde met de expositie van het werk van Albert Moore

Geen opmerkingen:

Een reactie posten