maandag 20 oktober 2014

Toy Run 2014 Gaat Toch Door!!!!

Persbericht:
Groningen, 20 oktober 2014 21:00
Dat het een storm op internet zou veroorzaken heeft de stichting Actie Stoomboot en de organisatie bij lange na niet kunnen bevroeden. Het is ook nooit de bedoeling van stichting Actie Stoomboot en organisatie geweest deze storm te veroorzaken.
Helaas heeft wel in de pers gestaan dat de stichting Actie Stoomboot en de organisatie boos zouden zijn op het bestuur van de Beatrix kinderkliniek van het UMCG. Niets is minder waar. De stichting en de organisatie zijn juist blij met de uitgesproken dank en zijn ook voorstander van het aangekondigde overleg.
Waarom dit nieuwe persbericht?
In overleg met al onze vrijwilligers en dan voornamelijk de Zwarte Pieten, vele ouders van zieke kinderen en ook enkele zieke kinderen zelf, heeft het bestuur van de stichting Actie Stoomboot en de organisatie besloten dat de ToyRun voor 2014 WEL door zal gaan op 30 november 2014.
Er is goed overleg geweest met het Martiniziekenhuis, de gemeente Groningen, de MTC Haren, Twin Parts, sponsoren en de STEB. Allen waren bereid de organisatie een steuntje in de rug te geven om toch de ToyRun 2014 door te laten gaan. Een bezoek aan de Beatrix kinderkliniek zit er niet in dit jaar.
Ook de vele reacties op Facebook en in de kranten hebben meegewogen in het besluit de ToyRun 2014 wel door te laten gaan.
Er zal een korte route komen naar het Martiniziekenhuis. Voorafgaand zal de traditionele toertocht vanaf de MTC Haren wel doorgaan. Ook het optreden, voor alle Groninger kinderen, van Sint en zijn Pieten geƫscorteerd door vele motorrijders, op de Vismarkt zal doorgaan.
Daarvandaan vertrekt de karavaan naar het Martiniziekenhuis waar de ontvangst van Sint en zijn Pieten in een grote tent zal zijn. De kinderen zullen ook het feest in de tent meemaken.
Alle tijden en vertrekpunten worden vooraf bekend gemaakt op de website van de stichting Actie Stoomboot. http://www.toyrun-groningen.nl .
Omdat het kort dag is voor de organisatie zullen dit jaar de traditionele blikken niet te vinden zijn. Wel vraagt de organisatie alle motorrijders die meerijden een polsbandje te kopen voor € 10,00. Dit polsbandje geeft toegang tot de ToyRun 2014. Details zullen komen op de website
.
Verdere giften zijn natuurlijk van harte welkom op de rekening van de stichting Actie Stoomboot bij de SNS NL07SNSB0966190939.
De stichting Actie Stoomboot en de organisatie wil, nogmaals, benadrukken dat de Zwarte Pieten discussie niets met dit besluit heeft uit te staan.
Namens de Stichting Actie Stoomboot,
Roƫl Bakker
info@toyrun-groningen.nl
Ik zal weer foto's maken vanaf het podium!!!
Foto Henk Landkroon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten