woensdag 29 mei 2013

Wubbo Ockels sterkte!!

Tijdens de bouw van de Ecolution heb ik heel veel samengewerkt met Wubbo Ockels. Het schip werd bij ''mijn buren'' op de werf gebouwd. Ik heb voor Wubbo en zijn vrouw Joos bijna 800 foto's van de bouw van het schip gemaakt. Ik ben bij de doop geweest en heb later ook nog een tocht door de stad Groningen gereden in de door hem ontwikkeld Superbus. Toevallig hadden wij het gisteren nog over het schip en zijn bemanning die nu op Aruba ligt, en dan hoor je vandaag ineens dit...........

Wubbo Ockels ernstig ziek

AMSTERDAM - De eerste Nederlandse ruimtevaarder Wubbo Ockels is ernstig ziek. De astronaut en wetenschapper heeft kanker.

Tegenover het tv-programma RTL Boulevard heeft Ockels verklaard dat het er niet goed utiziet. "Ze geven me nog één tot twee jaar, maar dan moet de kanker reageren op de behandelingen."
De ziekte van Ockels werd ontdekt op Aruba, waar de 67-jarige wetenschapper werkte aan duurzame ontwikkelingen. Bij het in kanker gespecialiseerde Antonie van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam bleek hoe ernstig het is. De kanker heeft zich inmiddels van de nieren uitgebreid naar het longvlies en blijkt een van de meeste agressieve vormen.
"Dit is niet leuk. Mijn toekomstperspectief is nu compleet anders."
Ockels was de eerste Nederlander in de ruimte. Hij maakte in 1986 een vlucht van een week met de spaceshuttle  Challenger.

Wubbo en Joos Sterkte!!!

Foto's zijn copyrighted by Henk L
andkroon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten